Са петог музичког фестивала "Свет музике"

Субота, 8 Август, 2015 - 13:00 до Недеља, 9 Август, 2015 - 15:00

Фестивал „Свет музике“одржан је ове године по пети пут у Музеју на отвореном „Старо село“ у Сирогојну. Идејни творац и организатор фестивала је етнолог Драган Цицварић, кустос Музеја на отвореном "Старо село" У Сирогојну.
Основна идеја фестивала је да посетиоцима Музеја  представи традиционалну музику Србије и Балкана путем концерата и едукативних радионица. Публика фестивала има прилику да „уживо“ види и чује актуелне извођаче традиционалне музике и да упозна народне инструменте, различите врсте певања, свирања . Традиционална музика ,као и  нематеријално културно наслеђе уопште, јесте процес који је „жив“ и непрекидно се мења, тако да на традиционалну музику утичу различити музички правци и културе. Фестивал „Свет музике“ покушава да прикаже ту промену али и музичке корене из којих је музичка традиција настала.
Првог дана фестивала, у суботу 8. августа 2015. године, наступали су Мирослав Тадић и Милан Вашалић, док су се другог дана фестивала, у недељу 9. августа 2015. године, публици представили Мишко Плави и Свјетлана Спајић са својом "распеваном дружином".

Музеј на отвореном "Старо село" у Сирогојну захваљује се свим учесницима и посетиоцима фестивала!

Чекамо вас и следеће године са новим инспиративним програмом!