Skip to main content
Датум:
-
Посебни програми

У оквиру пројекта „Истраживање инспирације“ (Exploring inspirations) КЦ Град је поново организовао радионице у Музеју на отвореном „Старо село“ у Сирогојну од 21. до 23. маја 2015. године.
Овај најновији пројекат КЦ Град на тему дизајна и очувања традиционалних заната подржан је од стране Stimulering Fund Creative Industries Fund Netherlands.
На пројекту ће бити ангажовани дизајнери одеће, обуће и накита из Холандије и Србије са циљем да инспирисани старим занатима, техникама реализују сопствене савремене дизајнерске комаде који ће бити произведени употребом традиционалних техника попут штрикања, хеклања, веза, филигранског заната и других.
У првој етапи пројекта Exploring Inspirations, која носи поднаслов Иновативна креативност учествовале су дизајнерке из Холандије Sanne Jansen (www.bysannejansen.com/) и Conny Groenewegen (www.connygroenewegen.nl/), чији се рад и концепт врло разликују, иако су обе заинтересоване за истраживање традиционалних заната. Домаће модне дизајнерке које су укључене у овај пројекат су Весна Крцановић (www.vesnakracanovic.com), Магдалена Клашња (www.magdalenaklashnja.com) и Ирина Сомборац.

Опширније на http://www.gradbeograd.eu/clanak_program.php?id=1349

 

 

Диван и инспиративан викенд кроз спој Холандије и Србије и помало Јапана- јапанска уметница Марико Хори поставила је своје минијатурне инсталације по читавом комплексу Музеја...