ШЕСТИ ФЕСТИВАЛ „СВЕТ МУЗИКЕ“

Субота, 13 Август, 2016 - 13:00 до Недеља, 14 Август, 2016 - 15:00

ШЕСТИ ФЕСТИВАЛ „СВЕТ МУЗИКЕ“ У МУЗЕЈУ НА ОТВОРЕНОМ „СТАРО СЕЛО“ У СИРОГОЈНУ

Фестивал „Свет музике“ је ове године шести пут  организован у Музеју на отвореном „Старо село“ у Сирогојну. Основна идеја фестивала је да посетиоцима Музеја  представи традиционалну музику Србије и Балкана путем концерата и едукативних радионица. Публика фестивала има прилику да „уживо“ види и чује актуелне извођаче традиционалне музике и да упозна народне инструменте, различите врсте певања, свирања.
На фестивалу „Свет музике“ ове године наступали су:

13.08. 2016.
Женска певачка група удружењa грађанa "ЕРА"
На фестивалу „Свет музике“ промовисали су песме са новог  аудио диска, другог по реду.
БОРА ДУГИЋ и Ветрови Балкана
Легендарни мајстор фруле наступао је са оркестром „Ветрови Балкана“ који предводи сјајни хармоникаш Бобан Продановић првог дана фестивала „Свет музике“. 

Ženska pevačka grupa ''Ere''  Bora Dugić

14.08.2016.
Ненад Василић
Контрабасиста, композитор и аранжер, Ненад Василић представио се посетиоцима Музеја другог дана фестивала са јединственим програмом „The Art of the Balkan Bass“ који је извео на соло контрабасу.
Тамара Ристић - Kezz
КEZZ (Тамара Ристић) је кантауторка и ливе лоопинг уметница из Кикинде. Наступала је сама, уз лупер, клавијатуру и мелодику, стварајући јединствен и самосталан звучни простор у ком се преплићу и уплићу мелодије електронских и акустичних инструмената са карактеристичним стилизованим певањем инспирисаним традиционалном музиком. 

Nenad Vasilić  Tamara Ristić Kezz

Организатор фестивала је Драган Цицварић, виши кустос Музеја на отвореном „Старо село“ у Сирогојну.